логоFacebookTwitterYouTubeeMail

 

 Авва Исаија
"Ако го ослободиш умот од секаква надеж во нештата од видливиот свет, тоа значи дека гревот умрел во тебе. Ако умот се ослободи, тргната е преградата што стоела меѓу него и Бог."

Старец Софрониј

Семето што го посеа Сатаната во срцето и умот Адамов – помислата да стане бог без Бога – е внедрено толку длабоко во нашето битие, така што непрестајно се наоѓаме под власта на гревот.

 

 

Август 2019  лето Господово

 

 

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie