логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Одговор:

Почитуван Бошко,

Добро е да се молите со свои зборови, не е погрешно. И не треба да се плашите од ништо, но сепак, како што и сами забележавте најдобро и
најправилно е да имате духовен раководител во вашиот живот. Тоа е преданието и благослов на нашата Православна Црква. Под духовно раководство имаме можност да го живееме нашето Предание највистински и најцелосно. Ако живеете во Скопје, може да ги побарате презвитерите кои соработуваат со нашата редакција: отец Игор Калпаковски. Тој служи секоја недела во црквата на свети Георгиј во Криви дол, и отец Ивица Тодоровски, во редакцијата за издавачка дејност на Скопска Епархија.  Веруваме дека ќе ви одговорат  подетално на вашите прашања и ќе ве насочат.Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie