логоFacebook  Twitter  YouTube  eMail

Бдение во црквата „Св. Петка“ во населба Сењак – Штип, „Св. Игнатиј Богоносец“ и „Св. Јован Кронштатски“ на 01/02.01.2016 (петок – сабота)

Се известуваат сите верници дека на 01/02. 01. 2016 година (петок – сабота), Претпр. на Божик, Св. Игнатиј Богоносец, Св. Јован Кронштатски, во црквата „Св. Петка“ во населба Сењак – Штип со почеток во 23:30 часот, Архимандритот на Лесновскиот манастир отец Дамаскин ќе отслужи бдение со света литургија. На бдението ќе земат учество и псалти од хорот Хармосини од Скопје и од хорот при манастирот Калишта од Струга.

Се известуваат сите верници дека на 01/02. 01. 2016 година (петок – сабота), Претпр. на Божик, Св. Игнатиј Богоносец, св. Св. Јован Кронштатски, во црквата „Св. Петка“ во населба Сењак – Штип со почеток во 23:30 часот, Архимандритот на Лесновскиот манастир отец Дамаскин ќе отслужи бдение со света литургија. На бдението ќе земат учество и псалти од хорот Хармосини од Скопје и од хорот при манастирот Калишта од Струга.Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie