логоFacebook  Twitter  YouTube  eMail

Кожувчанка

МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ,  ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ – СКОПЈЕ и  СОЈУЗОТ НА КОМПОЗИТОРИТЕ НА МАКЕДОНИЈА

имаат чест да Ве поканат на
 
СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ на 90 години од раѓањето на академик Властимир Николовски (1925–2001)
 
 
Воведна реч ќе одржи академик Луан Старова, секретар на Одделението за уметност
 
За придонесот на академик ВЛАСТИМИР НИКОЛОВСКИ
во областа на музиката ќе зборуваат д-р Викторија Коларовска-Гмирја,
професор на Факултетот за музичка уметност – Скопје
и м-р Бранка Костиќ-Марковиќ
 
 
КОНЦЕРТ СО ДЕЛАТА НА АКАДЕМИК ВЛАСТИМИР НИКОЛОВСКИ
 
во изведба на студентите на Факултетот за музичка уметност – Скопје
 
 
Свечена сала на МАНУ, 24  декември 2015 (четврток), во 11.00 часотПоуки од Светите Отци

dobrotoljubie