логоFacebook  Twitter  YouTube  eMail


ПОКЛОНИЦКО ПАТУВАНЈЕ ВО ЕФЕС
                     ТУРЦИЈА

1 ДЕН-13 АПРИЛ:
ПОАГАНЈЕ ОД ПРЕД СПОРТСКАТА САЛА “МЛАДОСТ”ВО БИТОЛА ВО 20х.ПАТОТ ВОДИ ПРЕКУ РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА гп”МЕГИТЛИЈА-НИКИ,
ЛЕРИН,ПТОЛЕМАИДА,КОЗАНА,ВЕРИЈА,СОЛУН,КАВАЛА-СЕ ДО гп”АЛЕСКАНДРОПОЛИС-ИПСАЛА”.ДЕНСКО И НОКНО ПАТУВАНЈЕ,СО КРАТКИ ПОПАТНИ ОДМОРИ

2 ДЕН-14 АПРИЛ:
ТРОЈА-КУСАДАСИ.ПРИСТИГНУВАНЈЕ ВО ЦАНАКАЛЕ ВО УТРИНСКИТЕ ЦАСОВИ.ПРЕМИН НА АЗИСКИОТ ДЕЛ ОД ТУРЦИЈА СО ФЕРИБРОД.ПАТОТ НЕ ВОДИ ДО ТРОЈА-КАДЕ ИМАМЕ ПОСЕТА НА ИСТОИМЕНИОТ АНТИЦКИ ЛОКАЛИТЕТ.ПАТОТ ПРОДОЛЗУВА ДО ИЗМИР СЕ ДО КУСАДАСИ,КАДЕ Е ПРЕДВИДЕНО ВО КАСНИТЕ ВЕЦЕРНИ ЦАСОВИ.СМЕСТУВАНЈЕ ВО ХОТЕЛ.СЛОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ИНДИВИДУАЛЕН РАЗГЛЕД НА ГРАДОТ.ВЕЦЕРА НОКЕВАНЈЕ

3 ДЕН-15 АПРИЛ:
КУСАДАСИ-ЕФЕС.ПОЈАДОК,ПОАГАНЈЕ ЗА ЕФЕС.ПОСЕТА НА ЕДЕН ОД 7-ТЕ СВЕТСКИТЕ ЦУДА ГРАДОТ ЕФЕС КОЈ Е АНТИЦКИ ГРАД КОЛОНИЗИРАН ОД ГРЦИТЕ ВО 10 ВЕК п.н.е..ЕФЕС ПРЕСТАВУВАЛ ГОЛЕМ ТРАДИЦИОНАЛЕН И РЛИГИОЗЕН ГРАД-ЦЕНТАР НА КУЛТОТ ЦИБЕЛА,АНАДОЛСКИТЕ БОГОВИ НА ПЛОДНОСТА.ВО 262 ГОД.п.н.е.БЕСЕ ЦЕЛОСНО ЗАПАЛЕН И ОГРАБЕН ОД ГОТСКИТЕ ОСВОЈУВАЦИ,МЕГУТОА БЕСЕ ПОВТОРНО ОБНОВЕН ВО ЦЕЛАТА СВОЈА УБАВИНА И СЈАЈ.ПОСЕТАТА НА КУКАТА НА ДЕВА МАРИЈА ,КАДЕ МАЈКАТА БОЗЈА ГИ ПОМИНАЛА ПОСЛЕДНИТЕ СЕДУМ ГОДИНИ ОД СВОЈОТ ЗИВОТ.СЛОБОДНО ВРЕМЕ.ВРАКАНЈЕ ВО КУСАДАСИ.ВЕЦЕРА.МОЗНОСТ ЗА ПОСЕТА НА НАЦИОНАЛЕН РЕСТОРАН СО ПРОГРАМА И МУЗИКА.НОКЕВАНЈЕ

4 ДЕН-16 АПРИЛ:ПАМУК КАЛЕ-ХИЕРОПОЛИС.ПОЈАДОК.ПОАГЈАНЈЕ ЗА ПАМУК КАЛЕ,ПАТОТ ВОДИ НИЗ ДОЛИНАТА НА РЕКАТА МЕНДЕРЕС...
ПОСЕТА НА УНИКАТНИОТ ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН “ПАМУК КАЛЕ”
И “ИЗВОРИТЕ НА КЛЕОПАТРА...ПРОСЕТКА ПО “ПАТЕКАТА НА ЗДРАВЈЕТО И СЛОБОДНО ВРЕМЕ ЗА УЗИВАНЈЕ ВО МЛЕЦНО БЕЛИТЕ ЛЕКОВИТИ ВОДИ.МОЗНОСТ ЗА КАПЕНЈЕ ВО ИЗВОРИТЕ НА КЛЕОПАТРА,КОЈ ПРЕСТАВУВА ВИСТИНСКА ОАЗА СРЕДЕ ПУСТИНЈА...ПОПАТНА ПОСЕТА НА АНТИЦКИОТ ГРАД ХИЕРАПОЛИС...ВРАКАНЈЕ ВО КУСАДАСИ ПОПЛАДНЕ ,ВЕЦЕРА И НОКЕВАНЈЕ

5 ДЕН-17 АПРИЛ:
КУСАДАСИ.СЛОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО РАЗГЛЕДУВАНЈЕ НА ГРАДОТ И СОПИНГ...ОКУЛУ 19х ПОАГАНЈЕ ЗА МАКЕДОНИЈА,СО ПОПАТНА ПОСЕТА(ФАКУЛТАТИВНО...ПАТОТ ВОДИ ПРЕКУ ИЗМИР,ТРОЈА,ЦАНАККАЛЕ,гп”ИПСАЛА-АЛЕКСАНДРОПОЛИС”,КАВАЛА,...ДЕНСКО И НОКНО ПАТУВАНЈЕ СО КРАТКИ ПОПАТНИ ОДМОРИ...

6 ДЕН-18 АПРИЛ:БИТОЛА.ПЛАДНЕВНА ПАУЗА ВО СОЛУН.ПРОСТИГНУВАНЈЕ ВО БИТОЛА ВО ВЕЦЕРНИТЕ ЦАСОВИ

     ЦЕНА НА АРАНЗМАНОТ Е:165 евра

НАПОМЕНА:
ЗА ПАТНИЦИТЕ КОЈ ПОСЕДУВААТ СТАРИ (СИНИ ПАСОСИ)ДОПЛАТА ЗА ГРЦКА ГРУПНА ВИЗА И ОСИГУРУВАНЈЕ -10е ПО ЛИЦЕ

НАЦИН НА ПЛАКАНЈЕ:
30% ОД СУМАТА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЈА-ГОТОВИНСКИ ИЛИ СО ПЛАТЕЗНИ КАРТИЦКИ.
ОСТАНАТИОТ ИЗНОС ДО ПОЛНАТА ЦЕНА НА АРАНЗМАНОТ-ГОТОВИНСКИ ИЛИ СО ПЛАТЕЗНА КАРТИЦКА НАЈКАСНО ДЕСЕТ ДЕНА ПРЕД ПОАГАНЈЕ

ЦЕНАТА ВКЛУЦУВА:
АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ НА ГОРЕНАВЕДЕНАТА РЕЛАЦИЈА,ТРИ ПЃП ВО ХОТЕЛ СО ТРИ ЗВЕЗДИЦКИ,ВО КУСАДАСИ ВО ЕДНА 1Ѓ2 СОБИ СО ПОМОСНО ЛЕГЛО,РАЗГЛЕД НА ГРАДОТ СО СТРУЦЕН ВОДИЦ,ОРГАНИЗАЦИЈА,ВОДСТВО,И РЕАЛИЗАЦИЈА НА АРАНЗМАНОТ

ЦЕАТА НЕ ФКЛУЦУВА:
ФАКУЛТАТИВНИТЕ ИЗЛЕТИ И ПОСЕТИ,ВЛЕЗНИЦИТЕ ПРИ ПОСЕТА НА КУЛТУРНО-ИСТОРИСКИТЕ СПОМЕНИЦИ

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ:
 075 408 309  075 408 309
 078 408 309  078 408 309Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie