логоFacebookTwitterYouTubeeMail

 


Македонската академија на науките и уметностите ве поканува на промоција на книгата

 

ОД СЕГАШЕН АГОЛ

критички размисли (2000–2010)

од акад. Милан Ѓурчинов

Промоцијата ќе ја отвори акад. Блаже Ристовски, секретар на Одделението за лингвистика и литературна наука

Промотори: проф. д-р Елизабета Шелева, редовен професор на Катедрата за општа и компаративна книжевност при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ од Скопје

и проф. д-р Соња Стојменска, Институт за македонска литература – Скопје

Авторско обраќање: акад. Милан Ѓурчинов

МАНУ, 7 декември 2012 година (петок), 11.00 часотВидео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie