логоFacebookTwitterYouTubeeMail


Здружението за помош и поддршка на лицата со Даунов синдром "Синоличка", во соработка со Факултетот за ликовни уметници, ќе го одбележи Светскиот ден на луѓето со Даунов синдром со ликовна работилница. Работилницата ќе се одржи в недела во 12 часот во Сули ан, Турска чаршија, и ќе учествуваат деца со Даунов синдром, но и здрави деца, со цел промовирање на динамична и кративна размена меѓу личности на различна возраст и со различни сензибилитети и можности. Исто така, ликовната работилница е еден чекор во обидот да се покажат убавната и важноста на интеграцијата на лицата со Даунов синдром
Од 1994 година, заклучно со 2009, регистрирани се 282 новороденчиња Даунов синдром во Македонија.

Извор: http://www.time.mk/read/736334432a/5da04f01e8/index.htmlПоуки од Светите Отци

dobrotoljubie