логоFacebookTwitterYouTubeeMail


                                 Г  Р   Ц  И  Ј  А
                                             Поклонение           
                      (од 14  до 17 Ноември)

Согласно потребата од запознавање на земјите од православието и поклонение на Божјите угодници, чии мошти се наогаат во нивните храмови, со благослов на МПЦ, во органицација и под  духовно водство на отец Оливер од Битола, се организира поклонение на светиите во соседна Грција:

 - на островот Крф,поклонение на светите мошти на
      Св. Спиридон Чудотвор и Преподобна Теодора
- Посета на градот Солун и поклонение на светите  мошти на Свети Димитрие и Свети Григорие Палама

              Програма на патувањето

14 .Ноември: Поагање од Битола од пред Спортската сала во 23:30 ч. Влез во Грција на граничниот премин Меџитлија-Ники

15.Ноември: Пристигнување во Игуменика во пладневните часови. Патување со фериброд до островот Крф. Сместување во хотел. Слободно време за индивидуално разгледување на градот.

16.Ноември: Присуствување на Света Литургија во храмот на Свети Спиридон и поклонување на неговите  свети мошти. Посета на храмот  на Света Теодора и поклонување на нејзините свети мошти
Поагање со брод до Игуменица. Продолжување кон Солун, по автопатот и магистралниот пат Јанина-Гревена.Сместување во хотел во Паралија, во близина на Солун.

17.Ноемри: Посета на Солун. Поклонување на светите мошти на Свети Димитрија во истоимениот храм. Посета на храмот на Света Софија и храмот на Свети Григориј Палама и поклонување на неговите свети мошти.
Слободно време за разгледување на градот.
Поагање кон Македонија во пладневните часови.

                                          ЦЕНА:  95 Е
Во цена на аранжманот е вклучено:
1. автобуски превоз
    (влегува организиран превоз од Скопје и назад)
2. Грчка виза и осигурување
3. 2 нокевања во хотел
                                        Во цената не е вклучено:
- билет за фериброд(околу 10Е)

Потребни документи:
1. За Грчка виза-М1 М2 образец
2. 1 слика
3. Пасош со валидност минимум 3 месеци
4. здраствена легитимација
5. фотокопии од пасошот и
    од здраствената книшка


Краен рок за пријавување 11 Ноември
 на телефони :
Битола отец Оливер 075 471 36
Скопје сестра Душанка 075 231 885
Скопје Јове 075408 309  

 {moshits}

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie