логоFacebookTwitterYouTubeeMailИзложбата на четирите финалистки за наградата ДЕНЕС за млад(а) визуел(е)н/а уметни(к)/чка до 35 години – Ана Јовановска, Ана Лазаревска, Симона Манчева и Елена Чемерска, премиерно ќе се може да се погледне од денес (21 април) на каналот Вимео Organization FR_U на организацијата Факултет за работи што не се учат – ФР~У.

 

Изложбата е дел од годинешното, петнаесетто издание на престижната интерационална манифестација, доделувањето на наградата ДЕНЕС за млад(а) визуел(е)н/а уметни(к)/чка до 35 години, која подразбира двомесечна резиденција во Њујорк, САД за добитни(кот)/чката. Таа ќе биде отворена од 21.04 до 29.04.2021.

 

Делата ќе може да се погледнат на следните линкови:

-Ана Лазаревска https://vimeo.com/539365281

-Ана Јовановска https://vimeo.com/539296244

-Симона Манчева https://vimeo.com/539287639

-Елена Чемерска https://vimeo.com/539312939


Повеќе информации имате во придружните документи на мејлов.

Срдечно,
Ивана Васева
Филип Јовановски
организација Факултет за работи што не се учат ФР~У
--
Ivana Vaseva
Program director and curator
Faculty of Things that Can't Be Learned (FR~U)
AKTO Festival for contemporary arts
http://www.akto-fru.org
+ 389 (0)70 905 212
Skopje, MacedoniaПоуки од Светите Отци

dobrotoljubie