логоFacebookTwitterYouTubeeMail

 

Македонската академија на науките и уметностите ќе го одржи своето Редовно годишно собрание на 26 февруари (среда) 2020 година, во 12 часот во Свечената сала на МАНУ.

 

МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ 1967 – 2020

Има чест да Ве покани на: РЕДОВНОТО ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА МАНУ

Донесување на годишните сметки на Македонската академија на науките и уметностите за 2019 година на сметките на:

– основен буџет;

– буџет од самофинансирачки активности; и

– буџет на донации.

Експозе Македонската академија на науките и уметностите во 2019 и 2020 година,

акад. Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ

Усвојување на Извештајот за работата на Македонската академија на науките и уметностите во 2019 година.

Донесување на Програмата за работа на Македонската академија на науките и уметностите во 2020 година.

Излагање за финансиските планови на МАНУ за 2020 година,

доп. член. Изет Зеќири, секретар на МАНУ

Донесување на финансиските планови на Македонската академија на науките и уметностите за 2020 година на сметките на:

– основен буџет;

– буџет од самофинансирачки активности; и

– буџет на донации.

Свечена сала на МАНУ 26 февруари (среда) 2020 година, 12 часот

 

Vangel Adžiovski
Библиограф
Bibliographer
Македонска академија на науките и уметностите (МАНУ)
Macedonian Academy of Sciences and Arts (MASA)
Bul. Krste Misirkov 2, P.O. Box 428, Skopje, R. Macedonia

Website: http://www.manu.edu.mk/библиотека

Phone: +389 2 3235 400  ext./lok. 134

Fax:      +389 2 3235 500

 

 

 

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie