логоFacebookTwitterYouTubeeMail 

МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР

Понеделник:
„Госпоѓа Министерка“, режија: Наташа Поплавска – 20 ч.


КУЛТУРЕН ЦЕНТАР „ЦК“
Понеделник:
„Неверство“, режија: Нина Николиќ – 20.30 ч.


ИЗЛОЖБИ

МУЗЕЈ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ
„Синестезија“ – групна изложба на 16 македонскиавтори;
Графики, скулптури и кермика од Салвадор Дали;

МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА
„Кинеска култура“ изложба на носии, слики, фотографии;

НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЈА НА МАКЕДОНИЈА
Објект ДАУТ ПАШИН АМАМ
Национална поставка од 13 до 21 век;

Објект ЧИФТЕ АМАМ
Ретроспективна изложба на Свето Манев;
Изложба на слики на Глигор Васков;

Објект МАЛА СТАНИЦА
Понеделник
Галичка колонија;
Изложба на Верим Зендели;
Изложба на Кристина Божурска;

МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ
Годишна изложба на ДЛУМ;
Изложба- Скопската тврдина (археолошки наоди од ископувањата на Кале);
Галерија Белогаски: Поставка по повод 15 години од смртта на Љубомир Белогаски;

КИЦ
Цртежи на Никола Мартиновски;


КИНА

КИНО РАМСТОР
Сала 1
„Мачорот во чизми“ – 13, 15 ч.
„2012“ – 19, 22 ч.

Сала 2
„Филм за пчелата“ – 12, 14 ч.
„Дуиховите на Сараево“ – 16, 19, 22 ч.

Извор:

 http://www.time.mk/read/a0a60cf2db/140a68198c/index.html

 

 

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie