логоFacebook  Twitter  YouTube  eMail

 

На 21 мај 2014 година (среда), во 12.00 часот во

МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ  И УМЕТНОСТИТЕ

ќе се одржи

СВЕЧЕНИОТ СОБИР

МАКЕДОНСКАТА КОЛОНИЈА ВО ПЕТРОГРАД И ОДНОСОТ

КОН БАЛКАНСКИТЕ ВОЈНИ И ПРВАТА СВЕТСКА ВОЈНА

(ПО ПОВОД 100-ГОДИШНИНАТА ОД БАЛКАНСКИТЕ ВОЈНИ

И ПОЧЕТОКОТ НА ПРВАТА СВЕТСКА ВОЈНА)

 

 

На Собирот ќе говори акад. Блаже Ристовски
 Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie