логоFacebookTwitterYouTubeeMail


 
              
        (ПРЕКУ КОСОВО И АЛБАНИЈА)
             29.МАЈ-1.ЈУНИ


1 ДЕН(29 МАЈ-ПЕТОК 2009 ):ПОАГАЊЕ ОД БИТОЛА ПРЕД СПОРТСКАТА САЛА ВО 20.00ч.ТРАНЗИТ НИЗ СКОПЈЕ
СО СОБИРАНЈЕ НА ПАТНИЦИТЕ ПОД ЗЕЛЕЗНИЦКА СТАНИЦА ВО 23.ООч.ТРАНЗИТ НИЗ КОСОВО.
2 ДЕН(30.МАЈ-САБОТА):ВЛЕЗ ВО ЦРНА ГОРА ВО УТРИНСКИТЕ ЦАСОВИ И ПОСТЕА НА МАНАСТИРОТ МОРАЦА.ПОКЛОНЕНИЕ НА МОСТИТЕ НА СВЕТИ ХАРАЛАМПИЕ ВО МАНАСТИРОТ.ПРОДОЛЗУВАНЈЕ КОН ЦЕТИНЈЕ.ПОКЛОНЕНИЕ НА РАКАТА НА СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО ЦЕТИНЈСКИЈОТ МАНАСТИР.ПОПЛАДНЕВНА ПАУЗА ВО БУДВА.ПРОДОЛЗУВАНЈЕ КОН ХЕРЦЕГ НОВИ.СМЕСТУВАНЈЕ ВО ХОТЕЛ И НОКЕВАНЈЕ.
3 ДЕН(31.МАЈ-НЕДЕЛА):ПОЈАДОК И ОДЈАВУВАНЈЕ ОД ХОТЕЛОТ.СЛОБОДНО ВРЕМЕ ЗА РАЗГЛЕДУВАНЈЕ НА ГРАДОТ.ВО ОПЛАДНЕВНИТЕ ЦАСОВИ ПОАГАНЈЕ ЗА ОСТРОСКИОТ МАНАСТИР.ПРИСТИГАНЈЕ И СМЕСТУВАНЈЕ ВО МАНАСТИРСКИТЕ КОНАЦИ КАДЕ КЕ СЕ НОКЕВА.
4 ДЕН(1.ЈУНИ):ПРИСУСТВО НА СВЕТАТА ЛИТУРГИЈА.ПОКЛОНЕНИЕ НА МОСТИТЕ НА СВЕТИ ВАСИЛЈИЕ ОСТРОСКИ.ВО ПОПЛАДНЕВНИТЕ ЦАСОВИ ПОАГАНЈЕ КОН МАКЕДОНИЈА НИЗ АЛБАНИЈА.ПОСЕТА НА ГРАДОТ ДРАЦ СО ДВОЦАСОВНА ПАУЗА.ТРНЗИТИРАМЕ НИЗ ЕЛБАСАН И ЛИБРАЗД.ПРИСТИГНУВАНЈЕ ВО БИТОЛА ВО КАСНИТЕ ВЕЦЕРНИ ЦАСОВИ(ПАТНИЦИТЕ ОД СКОПЈЕ ГО ПРОДОЛЗУВААТ ПАТОТ ЗА СКОПЈЕ ОД СТРУГА СО МИНИ-БУС,БЕЗ ТРАНЗИТ НИЗ БИТОЛА).

ЦЕНА НА АРАНЗМАНОТ : 80 е

ЦЕНА НА АРАНЗМАНОТ ВКЛУЦУВА:
-АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ
-1 НП ВО ХОТЕЛ ВО ХЕРЦЕГ НОВИ
-1 НОКЕВАНЈЕ ВО КОНАЦИТЕ НА МАНАСТИРОТ
 СВЕТИ ВАСИЛИЕ ОСТРОСКИ
-ПАТНИЦКО ОСИГУРУВАНЈЕ
-ОРГАНИЗАЦИЈА,ВОДСТВО И РЕАЛИЗАЦИЈА НА
 АРАНЗМАНОТ

ЦЕНАТА НЕ ВКЛУЦУВА:
-ТАКСИ ПРЕВОЗ ОД с.БЕГЕТИК ДО МАНАСТИРОТ И
 ОБРАТНО(ОКУЛУ 4е ПО ЛИЦЕ)

НАПОМЕНА:ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ОВА ПАТУВАНЈЕ ПОТРЕБЕН Е МИНИМУМ ОД 40-СЕТ ПАТНИЦИ.КРАЕН РОК ЗА ПРИЈАВУВАНЈЕ Е 25 МАЈ.

ТЕЛЕФОНИ ЗА КОНТАКТ:
-02 2527 774
-075 408 309
-078 408 309
Согласност: ДаПоуки од Светите Отци

dobrotoljubie