логоFacebookTwitterYouTubeeMailМакедонска академија на науките и уметностите


ИСТРАЖУВАЧКИ ЦЕНТАР ЗА АРЕАЛНА ЛИНГВИСТИКА
на МАНУ
ќе го промовира проектот

ДИГИТАЛЕН АРХИВ
НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК


МАНУ, среда, 9 јули 2008 во 11.00


ПОГРАМА
 Отворање – поздравен говор на акад. Бојан Шоптрајанов, потпретседател на МАНУ

 Обраќање на Лилјана Поповска, претседател на Програмско-организациониот одбор на манифестацијата „Година на македонскиот јазик”

 Презентација на Дигиталниот архив на македонскиот јазик, проф д-р Марјан Марковиќ, координатор на проектотПоуки од Светите Отци

dobrotoljubie