логоFacebookTwitterYouTubeeMail

 


Од денеска, па се до петок во Културниот центар Точка ќе се одржи првиот Граѓански видео фест. Отворањето на фестивалот вечерва (20,30 ч.) ќе помине со проекциите на документарните филмови "Приказна за пронаоѓањето" и "30 Скопски лета". Во петте вечери на фестивалот, преку 10 видео остварувања ќе се претстават постигнувањата на граѓанскиот сектор во неколку области, како што се културата и уметноста, зачувувањето на животната средина и културно-историските богатства на Македонија, помошта на најранливите групи во општеството, волонтерството и младинските иницијативи. Филмовите и видео сториите се реализирани во соработка со реномирани продукциски и телевизиски куќи од земјава.

Граѓанскиот филм фест го реализираат Културниот центар Точка и Македонскиот институт за медиуми, во рамките на Проектот за зајакнување на граѓанското општество, финансиран од страна на Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД), а имплементиран од партнерски конзорциум предводен од Институтот за трајни заедници (ИТЗ).Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie