логоFacebook  Twitter  YouTube  eMail

Кожувчанка

TViTer193

† СЛУЖБИ ВО СТРАСНАТА СЕДМИЦА †

Велики Четврток (21.04.2022)
7:00
Утрена, Часови и Вечерна Василиева Литургија
По завршувањето на Светата Литургија ќе биде извршен маслосвет (елеосвештение)


17:00
Последование на Светите и Спасителни страдања на Господ наш Исус Христос (читање на 12те Евангелија и изнесување на Распетието)

Велики Петок (22.04.2022)
7:00
Царски часови на Великите Страдања Христови и Вечерна со изнесување на Плаштаницата и положување во Гробот


17:00
Утрена со пеење на Статиите и Литија со Плаштаницата

Велика Сабота (21.04.2022)
8:00
Вечерна Василиева Литургија

†ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО
23:15
Полноќна служба со канонот на Велика Сабота и Литија
00:00
Објавувањето на Воскресението Христово, Пасхална Утрена и Света Литургија
  Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie