логоFacebookTwitterYouTubeeMail

И по 11 години од донесувањето на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер граѓаните, граѓанските организации и новинарите сеуште се соочуваат со пречки во пристапот до информации од јавен карактер, а пак јавните институции се позатворени за јавноста.

Па оттука, со цел подигнување на свесноста кај граѓаните за нивните права за пристап до информации од јавен карактер, прикажување на состојбите од оваа област во РМ и истакнување на обврските за транспарентност во работењето на јавните институции, Здружението за еманципација, солидарност и еднаквост на жените (ЕСЕ) од Скопје во периодот од 25 септември 2017 година до 30 септември 2017 година преку спроведување на низа на активности го одбележува меѓународниот ден за слободен пристап до информации (лифлетот за промоција на кампањата Ви го праќаме во прилог на овој маил).Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie