логоFacebookTwitterYouTubeeMail

МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ

И УМЕТНОСТИТЕ

 има чест да Ве покани на

 СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА

ПОСВЕТЕНА НА ЈОСИП ЈУРАЈ ШТРОСМАЕР

по повод 200-годишнината од раѓањето

и 110-годишнината од смртта

 
Обраќања:
 

д-р Ѓорге Иванов, претседател

на Република Македонија

 
проф. д-р Ѓуро Храниќ

Ѓаковичко-осиечки надбискуп
 
д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп

и апостолски егзарх во Македонија

 акад. Блаже Ристовски

Македонска академија на науките и уметностите

 Настап на женскиот камерен хор

„Св. Злата Мегленска“

Диригент: Летка Димовска Полизова

 
МАНУ, 11 јуни 2015 година (четврток)

12.00 часотПоуки од Светите Отци

dobrotoljubie