логоFacebook  Twitter  YouTube  eMail

Искористете
ја можноста да работите за НАСА:
"NASA
Space Apps Challenge"
по трет пат во Македонија
Не ја пропуштајте можноста да бидете дел од најголемиот
интернационален хакатон
во светот во
организација на NASA "Space Apps Challenge 2015"
.
На овој настан учесниците од целиот свет ќе
имаат можност да соработуваат и заеднички да креираат решенија за поставените предизвици во
областа поврзана со животот на Земјата и воопшто во вселената.
Овојпат Скопје претставува лидер во регионот, но и во Европа, и токму поради оваа причина Н
АСА
одлучи градот Скопје да биде координатор на сите настани во Европа.
Хакатонот
по трет пат се организира во Скопје
, а за пр
в
пат во уште три локации Битола, Охрид и
Тетово.
Интересниот дел од натпреварот е тоа што младите иноватори ќе имаат временски период од 4
8 часа
непрекинато да работат
на предизвикот поставен од НАСА. Минатата година, тим од Македонија го
зема второто место на
овој светски познат натпревар.
Учесниците
ќе имаат можност да соработуваат со искусни ментори од техничките и природно
-
научните факулте
ти, а в
о работата ќе им помагаат
претставници на компаниите и од ИТ индустријата.
Секој може да земе учество во настанот и да го споде
ли своето искуство, знаење и вештини во тимот.
Учесниците ќе имаат пристап до
open source
материјали кои ќе бидат приложени директно од
NASA.
Не се двоумете
и
пријавете се на наста
нот со клик тука
(
https://docs.google.com/forms/d/1
-
kD4LuMAzWwOO_2Vtb
IKO1Nf5y4fYj2s
-
aCUHzGA9B0/viewform?usp=send_form
)
.
Учествотот на Македонија на натпреварот е уште еден доказ дека нашата земја има развоено
информатичко општество и постојано работи на продуцирање на млади кадри.Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie