логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Со големо задоволство и особена чест Ве поканиме да присуствувате на настанот „Зачетоци на еден филмси маркет“ кој ќе се одржи во рамките на европскиот филмски фестивал „Синедејс 2013“ во понеделник, 18 ноември, со почеток од 14:00 часот во просториите на Младинскиот Културен Центар, Скопје.


Гости на настанот ќе бидат (11) единаесет продукциски и дистрибуциски куќи од Италија чие гостување цели кон отпочнување на соработки во насока на размена на услуги, продукциски, ко-продукциски и дистрибуциски активности со македонските претставници од филмскиот сектор.


На настанот ќе говори директорот на Фимлскиот фонд на Република Македонија, г. Дако Башески, кој ќе ги воведе присутните од двете земји за можностите и предностите на македонскиот филмски сектор и законската рамка за интернационални соработки.

Филмски фонд

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie