логоFacebookTwitterYouTubeeMail



Објавени се новите броеви на првото македонско интернет списание "Блесок - литература и други уметности".
Меѓу другото, може да се прочитаат: поезија од Сибила Петлевски и Јовица Ивановски, проза од Блаже Миневски, есеи од Наталија Јовановиќ, критички осврти на повеќе автори, изложби: Владимир Кончар, осврти на Гоце Смилевски и Илина Јакимовска..
Содржините на "Блесок" се достапни на нивната интернет страна.



Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie