логоFacebookTwitterYouTubeeMail


Поклоничко патување во ЦРНА ГОРА:
Манастир Режевиќ-Будва-Света Троица-Островот на Цвеќето-Цетиње-Острошки Манастир

 


Програма на патувањето:
1 ден(петок):поаѓање од Битола во 20.00 часот од пред спортската сала.Транзит низ Албанија преку гп.Ќафасан.

2 ден(сабота):Влез во Црна Гора преку гп.Мурикан.посета на мансатирот Ражевиќ.Пладневна пауза во Будва.во попладневните часови-посета на манастирот Света Троица на островот на Цвеќето до Тиват, пред Херцег Нови.Посета на Цетинскиот Манастир и поклонение на моштите(раката на Св.ЈОВАН КРСТИТЕЛ).Пристигнување во Острошкиот Манастир во касните попладневни часови.Сместуванје во комплексот конаци кои се во манстирот.слободно време.Ноќевање.

3 ден(недела):Присуство на Света Литургија.Поклонение на моштите на Св.Василије Острошки.Заминуванје од манастирот и упатуванје кон Подгорица.Слободно време Поаѓање кон Македонија во поладневните часови.Влез во Албанија во поладневните часови, со попатна посета на Драч, каде имаме двочасовна пауза.Продолжуванје на патувањето кон Македонија, со попатно транзитно патуванје низ Елбасан и Либразад.Пристигнување во Битола во касните вечерни часови.

Цена на аранаманот:55 Евра

Цената на Аранзманот вклучува:

-автобуски превоз
-1 ноќеванње во конаците на манастирот св.Василије
-организација, водство и реализација на аранзаманот

Цената на аранжаманот не вклучува:

-такси-превоз од с.Богетиќк до манастирот и обратно(4 евра по лице)
-патничко осигуруванје -180 ден. по лице

Напомена:За реализација на овој аранзман,потребен е минимум од 40 патници.Краен рок за пријавуванје :20 август

За пријавувањ на тел   075/471-365

 

 Поаѓање од Битола-спортска сала на 17.09.2010 во 20:00 часот


Враќање 19.09.2010- пред полноќ

 Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie