логоFacebook  Twitter  YouTube  eMail

МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ


има чест да Ве покани

 
на

 СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 90 ГОДИНИ

ОД РАЃАЊЕТО НА АКАДЕМИК РИСТО ЛОЗАНОВСКИ

 
 Пригодна реч ќе одржи академик Глигор Јовановски,

секретар на Одделението за природно-математички

и биотехнички науки

За ликот и научниот придонес на

академик Ристо Лозановски ќе зборуваат:

академик Владо Матевски

секретар на Македонската академија

на науките и уметностите

и
проф. д-р Драги Димитриевски

декан на Факултетот за земјоделски науки и храна

 
МАНУ, 26 ноември 2015 (четврток), во 12,00 часот
Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie