логоFacebook  Twitter  YouTube  eMail

Кожувчанка


Шукарова поканета во Њујорк на средба со уметници и менаџери од Источна Европа и САД

Во периодот од 14 – 16 Јануари, Фондацијата The Trust for Mutual Understanding and Movement Research поканува уметници и менаџери од Источна и Централна Европа како и соработници од САД . Средбата е ко-спонзорирана од реномираната академија Tisch School of the Arts, во Њујорк. Интенцијата на средбата е да се дискутираат целите за продолжување на соработката помеѓу партнерите од Источна и Централна Европа и САД, вклучувајќи можности за стабилна структура, развојни проекти, како и споделба на нови случувања во културниот сектор на национално и регионално ниво.
Шукарова е учесник од Р. Македонија поради реализираните бројни проекти и гостувања во САД преку фонадијата The Trust for Mutual Understanding која ја подржува како уметник уште од 1996 година. На овој настан ќе земат учество и културни оператори од Романија, Србија, Латвија и Унгарија,Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie