логоFacebookTwitterYouTubeeMail

 
МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ
и
ФОНДАЦИЈАТА ТРИФУН КОСТОВСКИ
имаат чест да Ве поканат на традиционалното одбележување на
ДЕНОТ НА ФОНДАЦИЈАТА  
на кое ќе биде претставено нејзиното издание
МИРОСЛАВ КРЛЕЖА
120 години од раѓањето
100 години од првото доаѓање во Македонија
Обраќања на:
акад. Томе Серафимовски, претседател на УО на Фондацијата
акад. Владо Камбовски, претседател на МАНУ
г. Трифун Костовски, основач на Фондацијата
акад. Влада Урошевиќ, промотор на изданието
Фрагменти од книгата ќе читаат актерите:
Магдалена Ризова-Черних и
Борче Начев
Коктел
На 12 мај (понеделник) 2014 година, во 12:00 часот
Свечена сала, МАНУ
МАКЕДОНСКА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ
ФОНДАЦИЈА ТРИФУН КОСТОВСКИ

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie