логоFacebookTwitterYouTubeeMail

 

 МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ
и
ФОНДАЦИЈАТА ТРИФУН КОСТОВСКИ
имаат чест да Ве поканат на одбележувањето на 85-годишнинатa
од раѓањето на акад. Матеја Матевски со промоција на книгата
КОПНЕЖ ПО ЦЕЛИНА
Поезија од акад. Матеја Матевски
Обраќања на:
акад. Томе Серафимовски, претседател на УО на Фондацијата
акад. Владо Камбовски, претседател на МАНУ
акад. Георги Старделов, промотор на изданието
Песна посветена на акад. Матеја Матевски ќе прочита:
Ристо Лазаров, поет
Избор од поезијата на акад. Матеја Матевски ќе читаат актерите:
Магдалена Ризова-Черних
Бедија Беговска
Борче Начев
Коктел
На 13 март (четврток) 2014 година, во 12:00 часот
Свечена сала, МАНУ



Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie