логоFacebookTwitterYouTubeeMail

 

Ве известувам дека на 26 септември (четврток) во 12.00 часот
во МАНУ ќе се одржи промоција на две нови книги од Блаже Конески:
ПРЕПЕВИ(том III од Критичкото издание на ЦЕЛОКУПНИТЕ ДЕЛА
НА БЛАЖЕ КОНЕСКИ) - Приредувач: акад. Милан Ѓурчинов и
ПОСЛАНИЕ- Приредувач и препев на стиховите на руски јазик:
проф. Олга Панкина.
Промоцијата ќе ја отвори акад Блаже Ристовски, секретар на Одделението
за лингвистика и литературна наука, а книгите ќе ги претстават
акад. Милан Ѓурчинов и проф. Олга Панкина.
Стиховите ќе ги рецитира Снежана Конеска.Видео содржини

Поуки од Светите Отци

krusevoexport