логоFacebookTwitterYouTubeeMail

 Издавачката куќа „Блесок“, во соработка со европската мрежа за превод „Традуки“, во текот на февруари ќе објавува по една нова е-книга секој работен ден
    
    
    
Во знак на 17 години од основањето на првото е-списание кај нас „Блесок“ ќе бидат објавени 20 е-книги од врвни авторки и автори од Европа: Оља Савичевиќ Иванчевиќ, Инго Шулце, Ренато Баретиќ, Томас Бернхард, Георги Господинов, Фадила Нура Хавер, Миле Стоиќ, Ивана Сајко, Борис Билетиќ, Слободан Шнајдер, Бенјамин Штајн, Фарук Шехиќ, Дамир Милош, Горан Самарџиќ, Биљана Србљановиќ, Адолф Мушг, Младен Ломпар, Снежана Букал, Беким Сејрановиќ, Јудит Шалански.

Книгите ќе можат да се преземат на http://blesok-shop.mk. 


Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie