логоFacebookTwitterYouTubeeMail


Свети Климент Охридски - инспирација во ликовното творештво

Во организација на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје, утре (6 декември), со почеток во 11 часот, ќе се одржи Седмата научна средба „Свети Климент Охридски - инспирација во ликовното творештво“.

Координатор на научната средба е академскиот сликар Александар Станковски, а научни и стручни излагања ќе имаат: академскиот сликар Коле Манев, академскиот сликар проф. м-р Владимир Георгиевски, проф. д-р Анета Серафимова, д-р Сашо Цветковски и академскиот сликар Александар Станковски.

Поздравно обраќање до присутните и учесниците на научната средба ќе има директорот на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје, господин Миле Бошески.


Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie