логоFacebookTwitterYouTubeeMail

 


 МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ
 
И ЖЕНСКИОТ ХОР „РУСТИКО“

имаат чест

 да Ве поканат на

 
К О Н Ц Е Р Т
 
по повод 70 години од раѓањето на

АКАДЕМИК РИСТО АВРАМОВСКИ


 
Воведна реч на академик Владо Матевски,

секретар на Македонската академија

на науките и уметностите

 
Обраќање на проф. Запро Запров:

ВТКАЕН ВО МАКЕДОНСКИОТ БИТ

 
* * *
 
академик Ристо Аврамовски:

ЕТНОГРАФОФОНИЈА

музичка драма

 Настапува: женскиот хор РУСТИКО


Диригент: Запро Запров


Солисти: Горан Начевски, баритон

и Емилија Аврамовска, сопран

Инструментариум: дајриња, тарабуки, барабани, триангли,

ѕвонци, речни камења, ламарини, синџири, дрвени клепала,

железни клепала, грниња и дулиња

 
МАНУ, 10 декември 2013 (вторник) 19.30 часотВидео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie