логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Театарската група на Словенечкиот центар од Скопје ćе настапи на манифестацијата “Добредојдовте дома 2013” во Љубљана, на 06.07.2013, во 18:40 часот, на Конгресниот плоштад, во центарот на Љубљјана.


Словенечкиот центар, Скопје ќе настапи со представата “Стрипот отров - пари куп”, со која годинава се претставивме на 11.Детски фестивал на театарски соништа во Словенечкиот младински театар и исто така на 49. Драмски аматерски фестивал на Македонија - ДАФ 2013 во Кочани. Автор на претставата е Милош Микелн, а режијата е на Ангела Стојановска.

Настапот ćе биде изведен во соработка со вокално инструменталната група “Маталаја” од Словенј Градец - Р.Словенија.Нитка на годинешната манифестација “Добредојдовте дома 2013” ćе бидат младите од светот и младите од Р.Словенија.
Организатор на манифестацијата е Бирото на Владата на Република Словенија за Словенците во соседството и во светот.

Годинава во преден план ćе биде соработката и поврзуванјето на разлиčни младински организации, кои делуваат во Република Словенија и заедниците на младите Словенци и нивните потомци, кои žивеат во соседството и насекаде по светот.

Во рамките на манифестацијата ќе има повеќе настани, работилници, театарски претстави, информативни претставуванја, филмска веčер, спортски настани и слиčно.
Финалната веčер ćе биде збогатена со концерт, кој ćе се одрžи на 06.07.2013, на Конгресниот плоšтад, во центарот на Лјублјана.


Поздрав
СаšоСтојковски
Претседател
Словенеčки центар, Скопје
ул. “Васко Карангелевски” 25/49
Скопје 1000
Република Македонија
Тел. +389-76-981-076
сслсмсЖѕахоо.цом


Видео содржини

Поуки од Светите Отци

krusevoexport