логоFacebookTwitterYouTubeeMail

 

 МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ
И УМЕТНОСТИТЕ
има чест да Ве покани на
ПРИСТАПНОTO ПРЕДАВАЊЕ на д-р Ѓорѓи Поп-Атанасов
редовен професор во пензија на Богословскиот
факултет во Скопје, по повод неговиот избор
за редовен член на МАНУ
на тема:
ХИМНОГРАФСКАТА ТРАДИЦИЈА
ВО ОХРИДСКАТА КНИЖЕВНА ШКОЛА
Собирот ќе го отвори акад. Блаже Ристовски, секретар
на Одделението за лингвистика и литературна наука
За научниот придонес на д-р Ѓорѓи Поп-Атанасов
ќе говори акад. Витомир Митевски
5 јуни 2013 година (среда), 12.00 часотВидео содржини

Поуки од Светите Отци

krusevoexport