логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Свети Климент, архиепископ Охридски

Vovedenie.Presveta Глас четврти:

Со зборови си ги упатил народите во верата Божја; со делата си се издигнал, преблажени; кон божествен и блажен живот. Со чудеса си ги просветлил оние што пристапуваат верно кон тебе, со знаменија си ја осветлил темнината. Поради тоа го славиме твојот божествен спомен Клименте.  Повеќе...Правниот факултет при Универзитетот „Кирил и Методиј“ има чест да ве покани на одбележувањето на 35 години од основањето на студиите по новинарство
Програма за одбележување на Јубилеј на студиите по новинарство
 
Датум: 19 (среда) 12. 2012 во 10.30 часот
Место: Правен факултет, сала за ННС
 
ЈУБИЛЕЈОТ  ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ СО СЛЕДНОВО :
Обраќање на Деканот проф. д-р Борче Давитковски
ПРОМОЦИЈА НА ГОДИШНИК доц. д-р Јасна Бачовска
ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА: Состојби и предизвици во новинарството и медиумскиот систем во Република Македонија
______________________________________________________________________
СЦЕНАРИО
10. 35 часот
Модератор (Александар Спасов) кус опис на поводот за средбата и текот на денот (1-3 мин). Најава на говорниците.                        
 
10.38 часот
Проф. д-р Борче Давитковски (историјат на студиите, проблемите и переспективите и новите наставни програми).
 
10.48 часот
Проф. д-р Јасна Бачовска (промоција на Зборникот)
 
10.58 часот
Проф.д-р Томислав Груевски (значењето на катедрата за новинарство за состојбите во РМ)
 
11.10
Изјави за медиумите (во самата сала ННС).
 
Кафе пауза (20 минути) во холот на ННС
 
ТРИБИНА:
Актуелните состојби во новинарството и медиумскиот систем во РМ                                                                                                                                         (11. 30- 13 часот)
 
Модератор: Александар Спасов                                                        (вовед 1 мин)
 
Домаќин: Проф. д-р Јасна Бачовска                                                            (поздрав 1 мин)
 
Министер за образование: Панче Кралев                                      (обраќање 5 мин)
 
прв панелист: Проф.д-р Љубомир Јакимовски                          (тема 5 мин)
                               

втор панелист: Зоран Иванов (ТВ Алфа)                                       (тема 5 мин)
трет панелист: Мухамед Зекири (АЛСАТ)  
четврт панелист: претседател на ЗНМ г-дин Насер Селмани (ЗНМ)
петти панелист: доц. д-р Дејан Донев                                                        (тема 5 мин)
шести панелист: Проф. д-р Ленче Алексовска   
седми панелист: Жанета Трајковска (Висока школа за односи со јавност)                                  (тема 5 мин)
                        (тема 5 мин)
петти панелист: Ас. д-р Иванка Додовска                                      (тема 5 мин)
Репликите се во траење од 3 минути.
ЗАКЛУЧОЦИ:
Проф. д-р Јасна Бачовска       
(генерално околу потребата за образование на новинарите и тие би биле објавени на сајтот на факултетот и дистрибуирани до медиумите)
 
Jasna Bacovska, PhD
University of Ss. Cyril and Methodius - Skopje
Law Faculty "Iustinianus Primus" - Skopje


Blvd. Krste Misirkov bb
1000 Skopje
Republic of Macedonia

 

tel: + 389 2 3117 244     Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie