логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Свети Климент, архиепископ Охридски

Vovedenie.Presveta Глас четврти:

Со зборови си ги упатил народите во верата Божја; со делата си се издигнал, преблажени; кон божествен и блажен живот. Со чудеса си ги просветлил оние што пристапуваат верно кон тебе, со знаменија си ја осветлил темнината. Поради тоа го славиме твојот божествен спомен Клименте.  Повеќе...


ПОКЛОНИЦКО ПАТУВАНЈЕ ВО ЕФЕС
                     ТУРЦИЈА

1 ДЕН-13 АПРИЛ:
ПОАГАНЈЕ ОД ПРЕД СПОРТСКАТА САЛА “МЛАДОСТ”ВО БИТОЛА ВО 20х.ПАТОТ ВОДИ ПРЕКУ РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА гп”МЕГИТЛИЈА-НИКИ,
ЛЕРИН,ПТОЛЕМАИДА,КОЗАНА,ВЕРИЈА,СОЛУН,КАВАЛА-СЕ ДО гп”АЛЕСКАНДРОПОЛИС-ИПСАЛА”.ДЕНСКО И НОКНО ПАТУВАНЈЕ,СО КРАТКИ ПОПАТНИ ОДМОРИ

2 ДЕН-14 АПРИЛ:
ТРОЈА-КУСАДАСИ.ПРИСТИГНУВАНЈЕ ВО ЦАНАКАЛЕ ВО УТРИНСКИТЕ ЦАСОВИ.ПРЕМИН НА АЗИСКИОТ ДЕЛ ОД ТУРЦИЈА СО ФЕРИБРОД.ПАТОТ НЕ ВОДИ ДО ТРОЈА-КАДЕ ИМАМЕ ПОСЕТА НА ИСТОИМЕНИОТ АНТИЦКИ ЛОКАЛИТЕТ.ПАТОТ ПРОДОЛЗУВА ДО ИЗМИР СЕ ДО КУСАДАСИ,КАДЕ Е ПРЕДВИДЕНО ВО КАСНИТЕ ВЕЦЕРНИ ЦАСОВИ.СМЕСТУВАНЈЕ ВО ХОТЕЛ.СЛОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ИНДИВИДУАЛЕН РАЗГЛЕД НА ГРАДОТ.ВЕЦЕРА НОКЕВАНЈЕ

3 ДЕН-15 АПРИЛ:
КУСАДАСИ-ЕФЕС.ПОЈАДОК,ПОАГАНЈЕ ЗА ЕФЕС.ПОСЕТА НА ЕДЕН ОД 7-ТЕ СВЕТСКИТЕ ЦУДА ГРАДОТ ЕФЕС КОЈ Е АНТИЦКИ ГРАД КОЛОНИЗИРАН ОД ГРЦИТЕ ВО 10 ВЕК п.н.е..ЕФЕС ПРЕСТАВУВАЛ ГОЛЕМ ТРАДИЦИОНАЛЕН И РЛИГИОЗЕН ГРАД-ЦЕНТАР НА КУЛТОТ ЦИБЕЛА,АНАДОЛСКИТЕ БОГОВИ НА ПЛОДНОСТА.ВО 262 ГОД.п.н.е.БЕСЕ ЦЕЛОСНО ЗАПАЛЕН И ОГРАБЕН ОД ГОТСКИТЕ ОСВОЈУВАЦИ,МЕГУТОА БЕСЕ ПОВТОРНО ОБНОВЕН ВО ЦЕЛАТА СВОЈА УБАВИНА И СЈАЈ.ПОСЕТАТА НА КУКАТА НА ДЕВА МАРИЈА ,КАДЕ МАЈКАТА БОЗЈА ГИ ПОМИНАЛА ПОСЛЕДНИТЕ СЕДУМ ГОДИНИ ОД СВОЈОТ ЗИВОТ.СЛОБОДНО ВРЕМЕ.ВРАКАНЈЕ ВО КУСАДАСИ.ВЕЦЕРА.МОЗНОСТ ЗА ПОСЕТА НА НАЦИОНАЛЕН РЕСТОРАН СО ПРОГРАМА И МУЗИКА.НОКЕВАНЈЕ

4 ДЕН-16 АПРИЛ:ПАМУК КАЛЕ-ХИЕРОПОЛИС.ПОЈАДОК.ПОАГЈАНЈЕ ЗА ПАМУК КАЛЕ,ПАТОТ ВОДИ НИЗ ДОЛИНАТА НА РЕКАТА МЕНДЕРЕС...
ПОСЕТА НА УНИКАТНИОТ ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН “ПАМУК КАЛЕ”
И “ИЗВОРИТЕ НА КЛЕОПАТРА...ПРОСЕТКА ПО “ПАТЕКАТА НА ЗДРАВЈЕТО И СЛОБОДНО ВРЕМЕ ЗА УЗИВАНЈЕ ВО МЛЕЦНО БЕЛИТЕ ЛЕКОВИТИ ВОДИ.МОЗНОСТ ЗА КАПЕНЈЕ ВО ИЗВОРИТЕ НА КЛЕОПАТРА,КОЈ ПРЕСТАВУВА ВИСТИНСКА ОАЗА СРЕДЕ ПУСТИНЈА...ПОПАТНА ПОСЕТА НА АНТИЦКИОТ ГРАД ХИЕРАПОЛИС...ВРАКАНЈЕ ВО КУСАДАСИ ПОПЛАДНЕ ,ВЕЦЕРА И НОКЕВАНЈЕ

5 ДЕН-17 АПРИЛ:
КУСАДАСИ.СЛОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО РАЗГЛЕДУВАНЈЕ НА ГРАДОТ И СОПИНГ...ОКУЛУ 19х ПОАГАНЈЕ ЗА МАКЕДОНИЈА,СО ПОПАТНА ПОСЕТА(ФАКУЛТАТИВНО...ПАТОТ ВОДИ ПРЕКУ ИЗМИР,ТРОЈА,ЦАНАККАЛЕ,гп”ИПСАЛА-АЛЕКСАНДРОПОЛИС”,КАВАЛА,...ДЕНСКО И НОКНО ПАТУВАНЈЕ СО КРАТКИ ПОПАТНИ ОДМОРИ...

6 ДЕН-18 АПРИЛ:БИТОЛА.ПЛАДНЕВНА ПАУЗА ВО СОЛУН.ПРОСТИГНУВАНЈЕ ВО БИТОЛА ВО ВЕЦЕРНИТЕ ЦАСОВИ

     ЦЕНА НА АРАНЗМАНОТ Е:165 евра

НАПОМЕНА:
ЗА ПАТНИЦИТЕ КОЈ ПОСЕДУВААТ СТАРИ (СИНИ ПАСОСИ)ДОПЛАТА ЗА ГРЦКА ГРУПНА ВИЗА И ОСИГУРУВАНЈЕ -10е ПО ЛИЦЕ

НАЦИН НА ПЛАКАНЈЕ:
30% ОД СУМАТА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЈА-ГОТОВИНСКИ ИЛИ СО ПЛАТЕЗНИ КАРТИЦКИ.
ОСТАНАТИОТ ИЗНОС ДО ПОЛНАТА ЦЕНА НА АРАНЗМАНОТ-ГОТОВИНСКИ ИЛИ СО ПЛАТЕЗНА КАРТИЦКА НАЈКАСНО ДЕСЕТ ДЕНА ПРЕД ПОАГАНЈЕ

ЦЕНАТА ВКЛУЦУВА:
АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ НА ГОРЕНАВЕДЕНАТА РЕЛАЦИЈА,ТРИ ПЃП ВО ХОТЕЛ СО ТРИ ЗВЕЗДИЦКИ,ВО КУСАДАСИ ВО ЕДНА 1Ѓ2 СОБИ СО ПОМОСНО ЛЕГЛО,РАЗГЛЕД НА ГРАДОТ СО СТРУЦЕН ВОДИЦ,ОРГАНИЗАЦИЈА,ВОДСТВО,И РЕАЛИЗАЦИЈА НА АРАНЗМАНОТ

ЦЕАТА НЕ ФКЛУЦУВА:
ФАКУЛТАТИВНИТЕ ИЗЛЕТИ И ПОСЕТИ,ВЛЕЗНИЦИТЕ ПРИ ПОСЕТА НА КУЛТУРНО-ИСТОРИСКИТЕ СПОМЕНИЦИ

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ:
 075 408 309  075 408 309
 078 408 309  078 408 309Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie