логоFacebookTwitterYouTubeeMail


 
spomenij.dositej1.jpg

ПРОГРАМА
ЗА ПРЕДВЕЛИГДЕНСКИТЕ И ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ДЕНОВИ
2008 ГОДИНА


1. Скопска епархија
Надлежен епархиски архиереј: Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г Стефан
2. Полошко-кумановска епархија:
Надлежен епархиски архиереј: Неговото Високопреосвештенство митрополит г. Кирил
3. Преспанско-пелагониска епархија:
Надлежен епархиски архиереј: Неговото Високопреосвештенство митрополит г. Петар
4. Дебарско-кичевска епархија:
Надлежен епархиски архиереј: Неговото Високопреосвештенство митрополит г. Тимотеј
5. Струмичка епархија:
Надлежен епархиски архиереј: Неговото Високопреосвештенство митроплоит г. Наум
6. Повардадрска епархија:
Надлежен епархиски архиереј: Неговото Високопреосвештенство митрополитот г. Агатангел
7. Брегалничка епархија:

Надлежен епархиски архиереј: Неговото Високопреосвештенство митроплоит г. Иларион

8.Американско-канадска епархија

Надлежен епархиски архиереј: Неговото Високопреосвештенство митрополитот г.Методиј

9.Европска епархија

Надлежен епархиски архиереј: Неговото Високопреосвештенство митрополитот г.Пимен 

10. Австралиско-новозеландска епархија

Надлежен епархиски архиереј: Неговото Високопреосвештенство митрополит г. Петар и Aдминистратор Австралиско-новозеландски г. Петар


 

Raspetie.jpg

24 АПРИЛ - ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК
Бдение со читање на 12-те страдални евангелија
 

Скопска епархија
18.30 Архиепископски соборен храм "Свети Климент Охридски"- Скопје


Полошко-кумановска епархија
18.00 "Света Петка" - Бедиње, Куманово
19.00 "Света Троица" - Куманово
20.00 "Свети Никола"  - Куманово


Преспанско-пелагониска еиархија
18.00 "Свети Димитриј", Битола

Дебарско-кичевска еиархија
18.00 "Свети Климент и Пантелејмон", Плаошник, Охрид


Повардадрска епархија
18.00 "Свети Пантелејмон", Велес


Брегалничка епархија
18.00 "Свети Никола", Штип


25 АПРИЛ - ВЕЛИКИ ПЕТОК
Оплакување на Спасителот Господ Исус Христос


Скопска епархија
18.30 "Свети Димитриј" - Скопје


Полошко-кумановска епархија
17.00 "Свети Кирил и Методиј", Тетово


Преспанско-пелагониска епархија

18.00 "Свети Димитриј", Битола


Дебарско-кичевска епархија
18.00 "Света Богородица - Перивлепта", Варош, Охрид


Повардадрска епархија
18.00 "Свети Димитриј", Кавадарци


Брегалничка епархија
18.00 "Свети Никола", Штип

Voskresenie.jpg
26. АПРИЛ - ВЕЛИКА САБОТА - ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО
Скопска епархија
23.00 Архиепископски соборен храм "Свети Климент Охридски"- Скопје
недела,
08.30
Архиепископски соборен храм "Свети Климент Охридски"-Скопје


Полошко-кумановска епархија
23.00 "Свети Кирил и Методиј", Тетово


Преспанско-пелагониска епархија
23.00 "Свети Димитриј", Битола


Дебарско-кичевска епархија
23.30 "Свети Климент и Пантелејмон", Плаошник, Охрид


Второ воскресение, недела
17.00 "Света Софија", Охрид


Повардадрска епархија
23.00 "Свети Пантелејмон", Велес


Брегалничка епархија
23.00 "Свети Никола", Штип


28 АПРИЛ - ВЕЛИГДЕН - ВТОР ДЕН
Скопска епархија
9.00 "Свети Димитриј" - Скопје


Преспанско-пелагониска епархија
09.00 "Свети Никола", Куманово


Дебарско-киневска епархија
08.30 Свети Петар и Павле - Кичево


Брегалничка епархија
08.00 "Свети Горѓи", Кочани

Посети:{moshits}

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

krusevoexport