Уште необјавено

 

Распоред на богослуженија
во црквата свети Стефан (населба Аеродром, Скопје)

 


Свештенослужител: отец д-р Милан Ѓорѓевиќ

 


02. април (сабота), 18:30 Вечерна;
03. април (недела, Недела крстопоклона), 07:30 Утрена, 09:00 Света литургија;

07. април (четврток, Благовештение), 09:00 Света литургија;

09. април (сабота), 18:30 Вечерна;
10. април (недела, Недела на св. Јован Лествичник), 07:30 Утрена, 09:00 Света литургија;

13. април (среда), 18:30 Канон на св. Андреј Критски;

16. април (сабота), 18:30 Вечерна;
17. април (недела, Недела на св. Марија Египетска), 07:30 Утрена, 09:00 Света литургија;

23. април (Лазарева сабота), 07:30 Утрена, 09:00 Света Литургија, -- , 18:30 Вечерна;
24. април (недела, Цветници), 07:30 Утрена, 09:00 Света литургија;

28. април (Велики четврток), 07:30 Утрена, 09:00 Света литургија (Василиева со вечерна), --, 18:30 Читање на страдалните Евангелија;

29. април (Велики петок), 15:00 Велика вечерна (поставување на плаштаницата), --, 18:30 Утрена (Статиите на велика сабота);30. април / 01. мај (
ВЕЛИГДЕН): Празнично БДЕНИЕ со почеток во 23:30 часот.

 

 

10-ти март лето Господово 2016

Друго:

доц. д-р Милан Ѓорѓевиќ - За справувањето со простотијата

Д-р Милан Ѓорѓевиќ - Стара нова година (14.01.2016)