06/ 24- вторник- БАДНИК; св,мч-ца Евгенија; / во 07.30ч. Царски Часови 08.15ч.Вечерна со Божествена литургија Василиева/
Соопштение: на овој ден во 10ч . се организира собор од дечиња на централниот градски плоштад за оттаму со свечена литија , пееќи песни за празникот на Рождеството Христово , да се упатат кон Соборниот храм св. Климент, таму ќе бидат примени од Неговото Блаженство Архиепископот г.г. Стефан.

 


ЗА ЈАНУАРИ / ОД 01 ДО 15/ 2015-то ЛЕТО ГОСПОДОВО


02/20- петок –св. Игнатиј Богоносец ; св. Јован Кронштадски / 07. 30 ч. Утринска во 08.30ч. Божествена литургија /

04/22- недела- св. вмч-ца Анастасија;/ 07.30ч. утринска во 08.30ч.Божествена литургија/

05/23- понеделник- св. Наум Охридски Чудотворец; /07.30 ч. Утринска во 08.30ч. Божествена литургија /

06/ 24- вторник- БАДНИК; св,мч-ца Евгенија; / во 07.30ч. Царски Часови 08.15ч.Вечерна со Божествена литургија Василиева/

Соопштение: на овој ден во 10ч . се организира собор од дечиња на централниот градски плоштад за оттаму со свечена литија , пееќи песни за празникот на Рождеството Христово , да се упатат кон Соборниот храм св. Климент, таму ќе бидат примени од Неговото Блаженство Архиепископот г.г. Стефан.

07/ 25- среда- РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО /07, 30 празнична утрена 08.45.Божествена Литурргија Златоустова/

08/26- четврток – втор ден од празникот; Собор на Пресвета Богородица / 07.30 утрена а потоа литургија/

09/27- петок- трет ден од празникот; св. првомч. и архиѓак. Стефан / 07.30утрена а потоа литургија/

11/29- недела- св. маченици младенци пострадани во Витлаем од Ирода. / 07.30 утрена во 08.45ч. литургија/

14/ 01- среда- Обрезание Господње; св. Василиј Велики; Почеток на новото лето Господово 2015-то/ 07. 30ч. Утрена во 08.45ч. литургија Василиева/

+++
ХРИСТОС СЕ РОДИ! Браќа и сестри да го прославиме овој торжесввен настан со радост , та да ги поцрпиме благодаттните дарови кои произлегуваат од него, мирот во срцата и добрата волја, нека бидат присутни во нас и така да ги градиме сите наши дела овде на земјата за да влеземе во вечната незалезна радост во Царството Небесно . Љубовта мирот и радоста да ви се умножат и во ова лето Господово 2015-то и Господ да ви дарува добро здравје на многаја лета+++


Од свештенослужителот при храмот о. Горан Тасески.