Srecko.jpg

  Srecko.jpg

Srecko.jpg  Srecko.jpg

  Матка, 13-ти декември, лето Господово 2014- на празникот на Светиот апостол Андреј Првоповиканиот 

Srecko.jpg

Srecko.jpg

Во дваесет и шестата недела по Педесетница, кога Македонската православна црква-Охридска архиепископија, го празнува споменот на   светиот апостол Андреј Првоповиканиот , во преполната манастирска  црква која го носи името на светителот се отслужи Божествена Литургија. Верниот народ се причести со Светите Христови Тајни. На певницата молитви кон Бог принесуваше  православниот хор„Хармосин“.

 

Srecko.jpg

  Srecko.jpg Srecko.jpg

  Srecko.jpg

 Вера - Св.Варсануфиј Оптински

  • Чувајте ја светата вера, тоа бесценето богатство, и со неа влезете во Царството; ние не се трудиме за нешто тривијално, туку за стекнување на царство, и тоа какво царство – Небесно! Ние сакаме да постанеме негови жители.

Имаше еден богат човек кој постана сиромав; ова беше тешко, но можеше да се преброди. Имаше и здрав човек кој се разболе, но и ова беше поправливо, зашто со сиромавите и бедните е секогаш Христос. Но да ја изгубиш верата е голема трагедија. За таков човек навистина е страшно, зашто тој нема никаква поткрепа.

  Srecko.jpg

Srecko.jpg

 Srecko.jpg

Srecko.jpg

Srecko.jpg

Srecko.jpg

Srecko.jpg


 

 Srecko.jpg

 Srecko.jpg

 Srecko.jpg

  Srecko.jpg

 Преминпортал (к.т.)