Женски манастир Св. Никола- с.Љубанци(скопско)

 
На 31. 07. 2007 година во манастирскиот конак на Св. Никола,с.Љубанци(скопско), под раководство на Митрополит Европски г. Пимен, извршниот орган на Европската епархија, односно епархиски Управен одбор (кој според статутот е задолжен за материјално -финансиското работење на епархијата), одржа редовен состанок на епархиски Управен одбор во речиси полн состав, поради тековните обврски отсатен беше само претставникот на манастирите отец Теофил. 
На состанокот присуствуваше и директор на Агенција за иселеништво при Влада на РМ, г-дин Васил Наумов.


 

 
Европската епархија во своите тековни активности, ја вклучи и издавачката дејност.


Со
издавањето на книгата „ОГНЕНА РЕКА“(која ќе се дистрибуира низ сите црковни општини), започна и издавачката дејност.
На ниво на епархијата се издаде и православно календарче за 2008 година.

 
Пред а и по завршувањето на седницата Владиката Пимен заедно со членовите на епархискиот Управен одбор го отпејаа топарот на св. Никола.

пп