Angel.petochno2

 

Светиот пророк Самуил; Светиот свештеномаченик Филип, епископ Ираклиски, со свештеникот Север и ѓаконот Хермес; Преподобен Серафим Роуз;

Поука на денот: Старец Софрониј Сахаров
Христос рече: Не плашете се да го загубите животот служејќи му на братот! Кој му служи на својот ближен, ја спасува душата своја за вечниот живот.