Sample Image

Излезе од печат Петровденското издание на списанието „Православна Светлина“.  И во овој број, обработивме многу нови душеполезни теми, од кои се надеваме дека читателската публика ќе пронајде поука. Се надеваме дека и овој празничен број на Православна Светлина ќе биде радосна вест за сите верници во Повардарската епархија, па и пошироко. Вашиот примерок од новиот број ќе можете да го земете во сите храмови низ Повардарската епархија.

Електронска (PDF) верзија на списанието: https://drive.google.com/file/d/1KzhJhwu8RsHIa-_B0WWFp2EfXtyiBkyC/view?usp=sharing

 

Извор:

http://www.povardarska-eparhija.org.mk/pe//index.php?option=com_content&task=view&id=2762&Itemid=32