19042009

 с. Љубанци, 15.06.2021 - манастир на св. Никола

19042009

19042009

19042009

19042009

19042009

 19042009

 19042009

19042009

 На 15ти јуни 2021 година,во седмата недела на Воскресение (Недела на св.Отци), кога Македонската православна црква- Охридска архиепископија-Јустинијана Прима  молитвено го прослави споменот на св.Еразмо Охридски, во манастирот на св.Никола во скопското село Љубанци, свештеникот Јован Тодевски отслужи Божествена Литургија. На Литургијата верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

 19042009

 19042009

Владимир Лоски

Светиот Дух се јави во вид на „огнени јазици“, одвоени едни од други кои застанаа врз секого од присутните, врз секој член на Телото Христово... Светиот Дух им се дава на личностите, одбележувајќи го секој член на Црквата со печат на личен и единствен однос со Света Троица, при што Он станува присутен во секоја личност. Како? Тоа останува тајна – тајната на кенозисот на Светиот Дух, Кој доаѓа во светот...

 19042009

 19042009

 19042009

 19042009

Преминпортал (к.т.)

Друго:

Aleksandar.N.sv.Haralampij

 

38.machenici1

 

3.angeli.so.truba