sv.S.Sarovski3.jpg

Преподобен Серафим Саровски

Еден од најголемите руски подвижници, проѕорливци и чудотворци.

Роден е во 1759 година, а се престави во 1833 година.

Се одликуваше со големо смирение.

Кога сиот свет го славеше, самиот себеси се нарекуваше „кутриот Серафим“.

 

 

Избор:

Св.Серафим Саровски - МАЈКАТА БОЖЈА - РАНА НА ДЕМОНИТЕ

Св.Серафим Саровски - ИСКУШЕНИЈАТА И ИСПИТУВАЊАТА ВО ШУМСКАТА САМОТИЈА

Старец Сава Псковско-Печерски: Поука од св.Серафим Саровски

Св.Серафим Саровски - ЦЕЛТА НА ХРИСТИЈАНСКИОТ ЖИВОТ (3)