3.angeli.so.truba

 Скопје,9ти октомври 2020г.-храм на св.пророк Илија

 20.god.Premin

На 9ти октомври 2020 година, во  нашата света, соборна и апостолска  Црква молитвено се прослави споменот на :

† Упокојување на св. Јован Богослов

 20.god.Premin

3.angeli.so.truba

 20.god.Premin

 20.god.Premin

Мал петочен водосвет:

„За да се освети оваа вода со силата, дејството и слегувањето на Светиот Дух...“

  

Друго:

Што е тоа водосвет?

3.angeli.so.truba

Современ светител, кој бил лекар-хирург, професор на медицина и епископ во Крим, имајќи искуство во телесната и во духовната медицина, ни препорачува: „Пијте почесто света вода. Таа е најефикасен лек. Не ви го велам ова само како свештеник, туку и како лекар. Од моето долгогодишно искуство во медицината“ (Свети Лука Кримски +1961 год.).“

3.angeli.so.truba

Света вода - во што е нејзината сила?

19ти јуни 2020 лето Господово