image

image

Планинарскиот клуб ,,Јелак" во соработка со Комисијата за верски заедници и религиозни групи и Македонската православна црква-Тетовско гостиварската епархија и оваа година на 20.10.2019 по втор пат ја организира Милениумската патека во чест на 1000 год од Охридската архиепископија на падините на Сува гора.

image

 image

image

 

Извор:

http://tge.mk/product/mileniumskata-pateka