image

27.08.2019 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во сослуженије на свештеници од Тетовско-гостиварската епархија, богослужеше Вечерна богослужба во Лешочкиот манастир на празникот Успеније на Богородица кој е  манастирска слава на манастирот.На крајот од Вечерната богослужба митрополитот г.Јосиф оддржа пригодна беседа.

image

 image

 image

 image

 image

 image

 Извор:https://tge.mk/product/vecherna-bogosluzhba-vo-leshochkiot-manastir-na-praznikot-uspenije-na-bogoroditsa