SPE_4530

SPE_4535

На 11.09.2016 година, ден во кој Црквата го одбележува Отсекувањето на главата на свети Јован Крстител, Неговото блаженство Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан отслужи светозлатоустова архиерејска Литургија во црквата посветена на светиот Јован Крстител во скопската населба Капиштец.

SPE_4536

SPE_4539

 SPE_4563

SPE_4579

SPE_4585

SPE_4610

SPE_4624

 SPE_4676

 SPE_4690

 SPE_4711

 Извор: Скопска епархија