На 02. август 2016 година, кога Црквата го прославува поменот на светиот пророк Илија, Неговото блаженство, Архиепископо охридски и македонски г.г. Стефан чиноначалствуваше на Божествена Литургија во црквата посветена на пророкот Илија, во населба Јане Сандански, општина Аеродром. На литургиската прослава присуствуваше броен верен народ.

SPE_2591

SPE_2778

 SPE_2718

 SPE_2694

 SPE_2785

 SPE_2836

SPE_2886

SPE_2892

 

SPE_2903

 SPE_2945

 SPE_2940

Извор: Скопска епархија