18 јули 2016
"Аудио библиотека: Надминување на депресијата"


Св. старец Порфириј: Надминување на депресијата

Денес луѓето честопати се чувствуваат тажно, очајно, летаргично,

мрзеливо, апатично, сите тие сатански состојби. Тие се потиштени,

незадоволни и меланхолични. Ги запоставуваат своите семејства,

трошат пари на психоаналитичари и земаат антидепресивна терапија.

Сето ова луѓето го толкуваат како „несигурност“.

Нашата вера верува дека сите овие состојби произлегуваат од сатански искушенија.

 

Извор: http://koe.mk/audio-biblioteka-4/