Има различни патишта за спасение... Едните Господ ги спасува во манастир, другите во светот... Секаде човек може да се спаси - само не оставајте Го Спасителот... Држете се за ризата Христова - и Христос нема да ве остави.


преподобен Варсануфиј Оптински

 

 

Извор: Фејсбук стана на манастир Зрзе